contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscotti Cu Migdale Si Ciocolata (almonds And Chocolate Biscotti)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

un altfel de prajiturele de ceai,traditionale in america de nord,bune si la o cafea sau chiar la un pahar de vin.reteta de baza presupune coacerea in 2 timpi,a unui aluat format din 2 parti faina,1 parte zahar(sau chiar mai putin),migdale,alune de padure sau nuci,seminte de pin plus arome.
eu am ales o varianta care contine migdale si ciocolata,de pe joyofbaking.
ingrediente:
110 grame migdale prajite si maruntite putin,
135 grame zahar alb granulat,
2 oua mari,
1 lingurita esenta vanilie,
1 lingurita praf de copt,
un virf de cutit de sare,
225 grame faina,
110 grame ciocolata semidulce,taiata bucati de 1-1,5 cm.
preincazim cuptorul si tapetam o forma cu hirtie.intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt si sarea.in altul ,batem cu mixerul timp de 5 minute ouale cu zaharul,apoi adaugam vanilia.adaugam si faina ,apoi incorporam migdalele si ciocolata.rezulta un aluat viscos si lipicios...drept care cu miinele infainate si pe un blat de asemenea infainat,formam,2 dreptunghiuri,cu latime de 5 cm si lungime de 30 cm.
dam la cuptor la foc potrivit,25-30 minute,pina cind aluatul e ferm ,tare la apasare.
in acest moment,dam cuptorul la mic si scoatem vasul din el,lasam la racorit 10 minute pe un gratar,apoi taiem aluatul in diagonala,in felii de 1,5-2 cm
si dam iar la cuptor pt. 10 minute,dupa care "culcam feliile"pe o parte si mai coacem 10 minute...rezulta niste biscuiti crocantosi si numai buni pentru un ceai "la gura sobei" sau un vin fiert...brrrr,ca e cam frig afara!

enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com