contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O alta reteta pentru un sac de biscuiti, multi nu mi-au iesit, dar grasuti da...
Ingredientele necesare: 
* 500 g faina
* 2 oua
* 125 g iaurt natural
* 125 g unt la temperatura camerei
* 250 g zahar
* 16 g praf de copt
* un virf de cutit de sare

Mixam bine untul impreuna cu zaharul pina vom obtine o compozitie densa, adaugam iaurtul mixind incontinuu si pe rind ouale. Adaugam cite un pic din faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt (cel mai bine e sa cernem peste compozitie nu sa adaugam cu lingura). Vom obtine o compozitie destul de lipicioasa, infainam miine si-i dam forma de salam, o invelim intr-o folie si o bagam in congelator timp de cca 10 minute (atentie nu trebuie sa se congeleze ci doar sa se intareasca). Scoatem compozitia si incepem sa formam biscuitii cit de cit egali... si distantiati intre ei ii asezam in tava pe hirtie de copt. Daca aveti o forma de biscuiti mai micuta ca ai mei au iesit enorm de mari (s-au mincat si asa...) dar mi-am dat seama abia cind erau in cuptor ca aveam si o forma mai micuta, deh... tura viitoare va fi cea corecta...
Deci... formam biscuitii, bagam tavile in frigider si le lasam pina in momentul cind cuptorul va fi preincalzit la 170 de grade. Presaram deasupra biscuitilor putin zahar sau bombonele ca in imagine si bagam pe rind tavile in cuptor, lasindu-le acolo cca 15-20 de minute, pina se crapa putin deasupra (eu am sarit pasajul cu "crapatul biscuitilor" din lipsa de timp...)

Lasam la racit si-i servim dimineata alaturi de cafea sau lapte.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com