contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Ovaz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Alaturi de o cana cu lapte sau o ceasca de cafea, acesti biscuiti aromati sunt tocmai buni pentru un mic dejun de week-end.
  • 225 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 140 g zahar tos
  •  2 oua mari (sau 3 mai mici)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 200 g faina 00
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • o mana de merisoare (sau alte fructe uscate/alune)
Amesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema.
Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (poti lasa si bucati mai mari, caci devin crocante). Amesteca fainurile si celelalte ingrediente in crema. Da 1 ora la frigider.
Incalzeste cuptorul la 190 C. Pune, pe tava acoperita cu hartie pergament, bile de coca la distanta una de alta. Asta pentru ca biscuitii se cam lasa in timp ce-i coci.
Coace 15 minute, sau pana ce se intaresc la suprafata. Daca ii vrei mai moi, coace-i 12 minute.



    Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com