contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiți De Ovăz Cu Merișoare…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vă ziceam că nu prea mă descurc bine cu căldura. Cu toate astea am azi o rețetă de biscuiți de ovăz cu merișoare. Evident biscuiții sunt făcuți la cuptor, dar se fac așa ușor că poate mă iertați :D

Mă gândeam de ceva mai mult timp să încerc o astfel de rețetă așa că atunci când am văzut-o pe aceasta am zis s-o și încerc imediat.

Am adus totul la îndemână ca sa îmi fie cel mai ușor. 360 gr fulgi de ovăz, 3 ouă, 140 gr zahăr brun, 140 gr unt moale, 100 g merișoare confiate, 100 gr făină.

Într-un castron am amestecat cu ajutorul unei spatule fulgii de ovăz cu ouăle, zaharul brun, untul moale și merișoarele.

După am adăugat și făina si am amestecat bine de tot.

Aluatul obținut l-am lăsat să se odihnească jumătate de oră, apoi am format cu mâinile ude biluțe de aluat.

Tura a doua am făcut niște biluțe mai mari pe care le-am aplatizat usor. Mi-au ieșit fix 32 de biscuiți, 16 mai mari, 16 mai mici.

I-am copt 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Merg de minune lângă o ceașcă de ceai dimineața sau pe la ora 5 ;)

O parte din ei i-am făcut cadou.

Părerile au fost împărțite. Eu am zis că sunt ușor prea dulci, alții au fost de părere că sunt numai buni și am avut păreri cum că puteau fi și mai dulci. Concluzia o trageți singuri atunci când îi încercați. În funcție de cum vă știți mai amatori de dulce, foarte dulce sau mai puțin dulce mai umblați la cantitatea de zahăr.

Merg de minune și lângă o cană mare de cafea.

Cu niște fructe alături.

Pentru un mic dejun energizant.

Revin mâine și cu alte poze. S-aveți o zi frumoasă și nu prea călduroasă.


Filed under: Fructe, Gustari..., Mic dejun de week-end..., Mic dejun..., Retetele altora..., Varianta mea... Tagged: biscuit de ovaz cu merisoare, biscuiti cu cereale, biscuiti de ovaz, cranberries, faina, fulgi de ovaz, merisoare, merisoare confiate, oua, unt, zahar brun