contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Moi Cu Cacao Si Alune (soft Cookies With Cacao And Hazelnuts)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Scroll down for English recipe


Spre deosebire de alti biscuiti facuti de mine, acestia sunt foarte moi si pufosi. Si extrem de simplu de facut. Sunt excelenti pentru copii, cu un pahar de lapte sau pusi in pachetelul de la scoala.
Ingrediente:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 3 linguri cu miere
  • 2 oua
  • 2 linguri cu cacao
  • 100 ml lapte
  • 250- 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g alune de padure, maruntite putin
  • 2 linguri esenta de vanilie homemade

Mod de preparare:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de copt pe 3 tavi mari.
  • Amesteca 250 g faina cu cacao si  praful de copt. Cerne-le impreuna.
  • Cu mixerul bate untul cu zaharul, pana se alifiaza putin. Adauga mierea si amesteca. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Amesteca inauntru esenta de vanilie.
  • Pune 1/2 din amestecul de faina, apoi laptele, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare. Coca trebuie sa fie moale, dar odata luata in lingurita sa-si pastreze forma. Daca e prea molae, adauga si restul de faina. Adauga si alunele si amesteca-le.
  • Pe tavi pune cate 1 lingurita de coca la distanta de 3 cm (biscuitii se lasa putin in timpul coptului). Coace 10 minute la 180 C.
  • Raceste biscuitii pe gratare de metal.