contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Sablati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF3826



Am tot zis ca ma apuc sa prepar biscuiti de casa, ei bine, prima incercare a reusit :)))), am avut succes cu aceasta reteta – mai ales la Andreiutu, mare rontaitor, mai pot lucra bineinteles la aspectul lor :))) dar reteta – de la Daring Bakers luata – este ok.
Ne trebuie:

- 200 grame faina
- 100 grame unt
- 6 linguri de zahar plus inca o lingura
- 2 oua
- vanilie – 1/2 de lingurita zicea reteta, eu am pus o lingurita
- sare – 1/3 lingurita (cam 2 grame)
- praf de copt
Cand vom incepe a le prepara, toate ingredientele vor fi la temperatura camerei, regula de baza de altfel pentru prajituri. Intr-un bol, am amestecat faina tocmai cernuta prin sita cu praful de copt, untul si sarea.  Daca nu se integreaza faina in totalitate, nu-i bai, se va intampla mintenas.
DSCF3784 DSCF3786

Separam albusurile de galbenusuri, de albusuri nu avem nevoie in aceasta reteta, n-ar fi rau sa le bagati intr-o punga si sa le congelati pentru o folosire ulterioara sau, bineinteles, daca aveti ceva in minte puteti pregati ceva din ele pe loc. Galbenusurile le amestecam intr-un al doilea bol cu vanilia si zaharul pana se omogenizeaza si capata o culoare pala si o consistenta usor pufoasa. 

DSCF3788 DSCF3789

Adaugam treptat faina amestecata cu untul, mixam cu nadejde, va iesi un aluat de toata frumusetea, daca nu e bine legat (zice reteta), puneti putina apa - la mine n-a fost cazul. Adunam aluatul in forma unei mingiuci, il invelim in folie alimentara si il baga la frigider pentru 30 de minute.
Incingem cuptorul.

DSCF3823 DSCF3824
Ma rog, cele treizeci de minute - la mine s-au prelungit la vreo trei ore (motive obiective), cand am scos aluatul din frigider era tare ca piatra, no problem, il lasati putin la temperatura camerei si apoi il framantati cu nadejde, curand veti putea lucra cu el. L-am intins cu facaletul, nu foarte subtire, si l-am taiat cu forme speciale, am adunat aluatul pe care nu l-am folosit si l-am intins din nou, taind forme in aluat si tot asa pana am terminat aluatul. Biscuitii i-am pus sa se coaca in cuptor pe o foaie de copt (apropo, ca sa nu le stric forma, i-am luat de pe masa cu o spatula de inox plata, mai simplu este sa taiati formele direct pe foaia de copt – lasati spatiu intre ele ), vreo douazeci de minute. Dupa ce i-am scos, i-am lasat sa se raceasca putin. Simpli si yummii!
DSCF3827

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com