contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Venetieni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Reteta de la colega mea Dora. Este o reteta de biscuiti de pe o insula de langa Venetia, Bussola di Burano.
Ingrediente:
300 gr faina
150 gr zahar
3 galbenusuri
60 gr unt
2 linguri de apa
esenta de vanilie
coaja rasa si zeama de la o lamaie mai mica
Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai groasa de aluat si decupati. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Daca se rumenesc prea tare isi pierd din aroma. Excelenti !

Articol recomandat de http://ala-cooking.blogspot.com/2009/10/biscuiti-venetieni.html