contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat Ciocolatos Cu Trei Feluri De Crema

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru tortul cu bujori am folosit reteta de pandispan ciocolatos de la Lena iar pentru creme, m-am inspirit de la Lissa .

    Blat ciocolatos:

  • -        Cacao pudra 50 gr
  • -        Apa clocotita 180ml
  • -        Oua 6 buc
  • -        Zahar 300 g
  • -        Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • -        Faina 280 gr
  • -        Praf de copt 1 plic


Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa care incorporam  faina si praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos . Turnam aluatul intr-o  forma de copt. Scuturam  usor tava de masa, sa se uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer afara. Punem tava la cuptor cca. 40 minute( pana trece testul cu scobitoarea).

          Creme:

    1.Crema ganache de ciocolata: 200 gr ciocolata, 200 ml de frisca lichida. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur ( sau pe foc mediu)si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine. Dupa ce se raceste se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa si groasa.Eu am adaugat prin ea cirese din compot.

    2.Crema de vanilie:batem 3 oua intregi pe abur cu 6 lg. de zahar si vanilie pana ce se ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecam compozitia cu 200 ml frisca batuta tare.

    3.Crema cu nuca si rom:250 gr. nuca macinata,120 gr. zahar, 180ml lapte, 2 oua, 2-3 lg esenta de rom, 150ml. frisca. Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se pune laptele,romul, apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.


Blatul il umplem cu cele trei feluri de creme. Tortul se va orna dupa preferinte.