contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat De Tort

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blatul sau pandișpanul este baza pentru prepararea unei prăjituri sau a unui tort, care urmează să fie umplut cu cremă, frișcă sau fructe. Pentru ingredientele de bază, rețeta spune că pentru fiecare ou folosit se adaugă tot atâtea linguri de făină și de două ori mai mult zahăr. Eu am descris mai jos cantitățile pe care le folosesc eu de obicei pentru un blat, într-o formă cu diametrul de 26 cm. Lingurile de făină trebuie să fie pline și să se toarne în ploaie, pentru ca la amestecare, să nu se formeze cocoloașe. Blatul va ieși pufos și va crește frumos, cu condiția să fie introdus în cuptorul încălzit bine dinainte.
Ingrediente:
3 ouă
5-6 linguri de zahăr
3 plicuri de zahăr vanilat
3 linguri de făină
1 linguri de apă
2 linguri de ulei
1/2 praf de copt
Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă cu mixerul, la început pe viteză mică, iar după 1 minut se crește viteza. Când s-a format spuma, se adaugă zahărul, mixând bine după fiecare lingură, în total vreo 3-4 minute. Spuma de albuș este gata atunci când nu cade dacă întorci castronul cu capul în jos.

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și apa și se toarnă peste albușuri. Cu o lingură de lemn, se amestecă de câteva ori, de sus în jos, să nu le lase albușurile.

Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt, lingură cu lingură, amestecând din nou ușor, de sus în jos până când se incorporează în spumă.


Se toarnă apoi în forma de copt și se dă la cuptor, la foc mic spre mediu, pentru 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Formele de silicon se folosesc așa cum sunt, neunse, însă celelalte trebuie unse cu ulei și tapetate cu făină.