contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat Subtire De Pizza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC0698Am tot cautat de multa vreme reteta perfecta de blat de pizza, asa cum ne place noua, subtire, moale dar si usor crocant (pretentii, pretentii). Saptamana trecuta am cumparat cartea “Pizza si focaccia” pizza-si-focacciade la Adevarul si am incercat reteta lor de blat. A iesit suuuuper, moale cu o nuanta usor crocanta, am cazut de acord cu iubi ca this is it. Nu cred ca ma caut altul desi….never say never.

Ne trebuie:

- 400 gr. faina alba 000

- 200 ml apa – temperatura acesteia e hiper-importanta, 22 grade C iarna si 18 grade C vara, in caz contrar, musiu aluat va face nazuri.

- o jumatate de cub de drojdie

- 3 linguri ulei de masline  (extravirgin de preferinta caci ajuta la elasticitatea aluatului)

- 1 lingurita zahar

- sare (dupa gust)

Intr-o ceasca, maruntim drojdia in doua trei linguri de apa calduta, adaugam zaharul, uleiul si mestecam sprinten pana se omogenizeaza toate ingredientele cat de cat.

_DSC0673_DSC0675

Am cernut faina si am facut in mijloc o gaura in care am turnat amestecul din drojdie. Am inceput sa mestec, putin cate putin am adaugat si restul de apa dar trebuie sa zic ca nu a fost nevoie de 200 ml ci de mai putin, asa ca turnati apa cate putin si vedeti cum se prezinta aluatul; trebuie sa fie moale, elastic dar nu apos.

_DSC0676_DSC0677

Dupa ce l-am framantat si omogenizat bine, ii dam o forma rotunda, presaram faina deasupra si-l lasam sa creasca doua ore intr-un lighenas (castron), acoperit cu un servet curat. Eu una l-am lasat in  chiar lighenasul in care l-am framantat, este un lighenas pe care-l folosesc cand fac aluaturi, mi-e mai la indemana sa-l framant intr-un recipient decat pe masa si evit sa fac mai multa mizerie decat e cazul.

_DSC0692

Dupa doua ore, aluatul s-a cam “infoiat in pene”, asa ca il luam si-l impartim in cate portii dorim sa avem. Fiecare aluat portionat e rotunjit la randul lui si toate lasate inca o ora la dospit”, acoperite de un servet curat.

Luam un sucitor si intindem portiile de aluat – unul cate unul, m-am straduit sa le dau o forma rotunda.

Deasupra blatului am pus sosul de rosii (reteta lui Jamie Oliver), am presarat ingredientele si l-am bagat la cuptor. E gata in intervalul 15 – 30 minute, depinde de cuptor.

Iete ca-n reclama. Inainte:

_DSC0693

Dupa:

_DSC0695

Pizzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com