contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bloggers Weekend Away @ Piatra Soimului & Restaurant Kuib

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sfarsitul saptamanii trecute ne-a gasit la Sinaia, unde am petrecut un weekend de poveste la  Piatra Soimului. N-am fost singuri, ci impreuna cu gasca-vesela-si-mult-prea-flamanda cu care v-ati obisnuit deja, compusa din Mazi, Cookie, Monica si Anca, fiecare cu jumatatea din dotare.
Hotelul e situat strategic, intr-o zona linistita, departe de aglomeratia din jurul Pelesului, cu vederi geniale asupra Bucegilor si am stiut de cum am ajuns ca o sa ne placa aici.


Dar nu privelistea sau camera in care ne-am cazat ne-au dat pe spate (desi amandoua extrem de frumoase), ci caldura si entuziasmul cu care am fost primiti de gazde, care ne-au facut sa ne simtim ca acasa in no time (a ajutat enorm si painea proaspata cu care am fost intampinati! ).


Principiul (foarte adevarat) "omul sfinteste locul" se aplica perfect aici, la Piatra Soimului, unde la fiecare pas se face simtita pasiunea si dorinta proprietarilor de a face o treaba cu adevarat buna. 
Dar, asa cum era de asteptat, n-am venit pana aici doar ca sa respiram aer curat si sa admiram muntii. Nuuu - am venit pentru a testa bunatatile din proaspat-renovatul restaurant al hotelului, pe nume Kuib.
Kuib-ul nostru de nebunii pentru o seara, cu peretii acoperiti de lambriuri de lemn, mobilat cu scaune si mese old-fashioned, exact cum sper sa am si eu odata si-odata, se deschide pe 2 laturi spre o mica padurice, de care nu te separa decat geamurile floor-to-ceiling, si din cate inteleg, in serile calduroase de vara pot sa dispara si ele din peisaj, asa ca practic te ospatezi in padure, dar fara sa renunti la nici un comfort :D


In meniul restaurantului gasiti cate ceva pentru toate gusturile, dar mie cel mai si cel mai mult mi-a placut vita marinata-n vin si toate cele (T-bone, ribeye sau fillet steak) si perpelita de subsemnata la masa, pe roca vulcanica. A rezultat o minunatie medium-rare, frageda si atat de buna ca ma gandesc cu jind la urmatoarea data cand mai ajung in Sinaia si apuc sa mai gust bunatatea.


Am mai gustat asa:
Bulz delicios (la ce dragoste mare e intre mine si mamaliga, nu puteam zice pas)


Dorada la cuptor, umpluta cu ciuperci, rosii si lamaie


Ciulama de pui


Pastrav perpelit pe gratar si tavalit in sos de unt si verdeturi


Porc tailandez


Gazdele noastre nu doar ca ne-au ospatat, ci ne-au fost si ghizi in bucataria renovata, perfect-organizata si curata-ca lacrima, unde ne-am minunat la cate gadget-uri exista (masina de curatat cartofi mi-a sunat extrem de bine)
Chef Vali ne-a facut si o demonstratie de "sculptat legume"
Am invatat sa facem trandafiri din rosii sau crizanteme din praz, dar Monica a trecut in regnul animal si ne-a luat la toti ochii cu creatia ei - un the cutes little pig, facut din ridiche:


Probabil v-ati obisnuit deja cu lipsa mea de interes pentru desert, dar in vecii vecilor nu o sa spun "nu" la o portie de papanasi babani, cu smantana si dulceata de zmeura... {drool}


De mult  n-am mai fost intr-un loc in Romania unde sa ma simt asa bine. Cumva toate stele s-au aliniat exact cum trebuie si am avut parte de un weekend minunat la Piatra Soimului. Pe 24 septembrie pe intoarcem pentru o noua portie de ribeye pe piatra vulcanica - can't wait!


In concluzie, va recomand din suflet sa treceti pe aici cand aveti drum prin Sinaia - sunt sigura ca o sa va placa la nebunie! E unul din putinele locuri cu adevarat cinstite din Romania, care iti ofera conditii excelente la preturi corecte si de unde pleci cu parere de rau, dar cu zambetul pe buze :)


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com