contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Boema De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Stiu... stiu ... iar v-am adus negresa. O sa ziceti ca v-am terorizat cu negresele, dar parcă alatu-i
gustul prajiturii cand ii adaugi si-o ţâră de cacao ciocolată. Blatul este asemănător celui de la cea mai buna negresa de post.

  Ingrediente
  Blat:
  • 430 g faina de grau
  • 210 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit)
  • 480 ml apa plata
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 90 ml ulei
  • 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g)
  Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 140 ml frisca vegetala
  Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 50 g aschii de ciocolata amaruie

  Cum procedam:
   Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul. 
3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam. 
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
   Glazura:
 Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura. 
   Crema de ciocolata:
1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert), adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine, avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema. 
2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).
3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.
    Asamblare
 Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte.
punem crema de ciocolata ingtr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata. 
Pofta buna! 
 Nota! 
In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :">  In orice caz a fost delicioasa si fara sirop. :)   
Cat priveste frisca v-am zis opinia mea AICI si AICI

  De data aceasta inspiratia a venit de la bucatareasa vesela Lory, careia ii multumesc. Gasiti AICI reteta originala.