contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Boeuf Stroganoff

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Vita Stroganoff isi are originile in Rusia, in secolul al XVII si a devenit celebra datorita bucatarui francez al contelui rus Pavel Stroganoff, care era un gurmand. Bucatarul a adaptat o reteta clasica de carnea de vita inabusita, adaugand smantana si ciuperci. I-a dat mancarii numele stapanul sau, în conformitate cu traditţia rusa a acelor vremuri, cand aristrocrati bogati se asociau cu feluri de mancare bogate si satioase. De atunci mancarea s-a raspandit in lumea intreaga, existand multe variante: cu vin in loc de bulion, cu sau fara ciuperci, etc.


Ca si bucatarul contelui, asa si sotul meu devine bucatarul meu si-mi face aceasta mancare, pe care eu nu o reusesc la fel de gustoasa ca al lui. E un deliciu, familia si prieteni o prefera. Contributia mea este doar la aranjarea pe farfurie.

Ingrediente:
* 600 g muschi de vita
* 2 cepe de marime potrivita
* 4300 g ciuperci proaspete
* 250 ml smantana      * 1 lg. de mustar
* 1-2 gogosari acri         * paprika
* 200 ml de vin        * 2 lg pasta de tomate
* supa de vita ( cat este nevoie )
* 2 linguri faina          * 60 g de unt
* ulei       * sare      * piper

 


Mod de preparare:
Muschiul de vita se curata si se taie in feli de 1-2 cm si lungi de 4-5 cm. Intr-un vas se pune ulei si cand s-a incins se calesc fasiile de carne. dupa cateva minute se adauga sare i piper proaspat macinat.
Intre timp, separat se amesteca smantana, mustarul, pasta de tomate, paprika si vinul, rezultand un sos. Puteti inlocui vinul cu supa de carne. Cand fasiile de carne s-au patruns, se scot pe o farfurie si se acopera ca sa ramana fierbinti. In uleiul de la carne se adauga putin unt si se caleste ceapa pana devine aurie.


Se adauga si ciupercile taiate felii si se tin pana se inmoaie si acestea. Adaugam si carnea si continuam fierberea la foc incet. Faina o diluam cu 2-3 linguri din sosul de smantana si vin, turnam peste carne impreuna cu restul de sos. Mestecam mereu pana se ingroasa putin. Se serveste imediat alaturi de cartofi natur sau orez. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com