contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bombite Cu Piure De Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



(medie,cca 25 bucati)
Ingrediente;1/2 l de lapte,250 g faina,o lingura de unt,un praf de sare,un ou,un compot mare de caise,5-6 smochine deshidratate,o lingurita de scortisoara,100 g zahar pudra vanilat,200 g miez de nuca prajit si maruntit(dat prin masina de tocat sau la robot).2-3 linguri de unt,pentru uns bombiteleIngrediente;1/2 l de lapte,250 g faina,o lingura de unt,un praf de sare,un ou,un compot mare de caise,5-6 smochine deshidratate,o lingurita de scortisoara,100 g zahar pudra vanilat,200 g miez de nuca prajit si maruntit(dat prin masina de tocat sau la robot).2-3 linguri de unt,pentru uns bombitele
Preparare;
Se pune laptele si untul,cu un praf de sare sa se incalzeasca bine,pe flacara mica a aragazului,apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului.Se da la racit apoi se incorporeaza oul si se amesteca bine pentru o omogenizare buna si se lucreaza putin aluatul,pe o planseta data cu faina.Din aluatul lucrat se modeleaza  un cilindrucare se taie in bucati egale.
Caisele se scot din compot si se pun la scurs intr-o strecuratoare,smochinele se oparesc cu apa firbinte apoi se taie in bucati mai mici.In bucatile de aluat taiate se pun cate un sfert de caisa,apoi se strange si se acopera bine fructul,se rotunjesc intre palmele date cu faina ,obtinand mici sfere.La fel se procedeaza si cu cele incarcate cu felii de smochine,apoi se pun sa fiarba,cca 8-10 minute,in apa clocotita cu un praf de sare.Bombitele fierte se scot cu o spumiera si se pun intr-o sita sa se scurga bine,se stropesc cu unt topit si se trec prin miezul de nuca maruntit amestecat cu scortisoara pudra si jumatate din zaharul vanilat,se aseaza pe platou.Caisele ramase se maruntesc intr-un blender ,obtinand un piure care daca este cazul se mai subtiaza cu putin suc de compot.Bombitele se servesc reci,pudrate cu restul de zahar pudra si stropite cu piure de caise .
                      

                                           Pofta buna!

Trimisa de Ursan Anisoara

Articol recomandat de e-culinar.blogspot.com