contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboane Bounty

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Imi place Bounty, iti place Bounty , ne place Bounty ! Cautand o reteta de post asa cum se intampla deobicei am gasit o reteta de dulce, super simpla... mai greu cu glazuratul , nu-s asa aspectuoase bomboanele mele dar sunt buneee :)).
Ingrediente:
200 g fulgi de cocos
100 ml smantana dulce ptr frisca
70g zahar pudra
70g unt
putina esenta de rom
200g ciocolata cu lapte
Intr-un castron amestecam fulgii de cocos cu zaharul pudra . Intr-o craticioara punem untul si smantana si lasam la foc mic pana se topeste untul. in acel moment punem fulgii de cocos, putin cate putin amestecand bine si la sfarsit esenta de rom. Facem bile de marimea unei nuci , o sa va chinuiti putin dar nu apasati tare e deajuns sa dati o forma rotunda, apoi le punem pe o hartie de copt si le bagam la rece o ora.

Le scoatem si le glazuram cu ciocolata topita. Daca reusiti sa le "imbracati" de tot felicitarile mele. Puteti sa va ajutati de o scobitoare. Infigeti scobitoarea in bila apoi scufundati in ciocolata topita, la fel ca si la bananele invelite in ciocolata. Cred ca merge mult mai usor . In plus, le puteti face mai mici sau daca doriti "turnati" toata compozitia intr-o tava, presati bine si apoi taiati patratele sau bucati mai mari si apoi le glazurati :).
Nu am notat de unde am luat reteta dar cred ca de pe un blog sarbesc.
PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com