contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboane De Ciocolata Cu Crema -1

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bomboane de ciocolata umplute cu crema de lapte condensat amestecat cu pudra de migdale!!....
Am vazut la Nela pe blog cum a facut bomboanele de ciocolata si am avut si eu curajul sa incerc!
Mi-am luat o singura forma pt ca nu stiam daca am sa reusesc sa fac asa ceva. Mi-am zis ca daca am sa reusesc, am sa mai iau o forma sa am sa fac mai multe odata...
Nu stiam cu ce sa le umplu si m-am gandit la lapte condensat... Dar laptele condensat e dulce, ciocolata e dulce... si ma tot gandeam cu ce sa mai temperez dulcele de la laptele condensat: initial ma gandeam cu biscuiti populari macinati, dar parca la asa finete... nu prea mergea decat ceva pe masura si am gasit de cumparat pudra de migdale.....
Cum se fac: foarte simplu!!..
Ingredinete (cam pt 30 bomboane):

  • 2 ciocolati poiana cu lapte

  • 4 linguri lapte condensat

  • 3 linguri pudra de migdale
Preparare:
Am facut mai intai laptele condensat, dupa reteta de AICI (la tehnici de lucru), apoi l-am lasat sa se raceasca. La 10 min dupa ce a fost gata chiar l-am scos pe balcon sa se raceasca mai repede si foarte bine. Cu cat este mai rece absoarbe mai putina pudra de migdale. Eu am facut cantitatea intreaga, si am lasa si pentru alte retete restul de lapte condensat.
Din cantitatea racita se scot 4 linguri de lapte condensat si se amesteca cu 3 linguri de pudra de migdale (eu am folost jumatate de cantitati doar pt 15 bomboane)
Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit la baie de abur, dar atentie, cratita in care aveti ciocolata sa nu atinga apa, doar sa fie deasupra ei, iar focul sa fie la mic, eventual cand incepe sa se topeasca, mai luati 1 min de pe foc amestecand continuu, tot la baie de abur, apoi mai puneti pe foc pt 30 sec, amestecand continuu. Cred ca se poate si fara chinuiala asta, dar reteta de baza, asa cum zice si Nela, prevede ca temperatura de topire la ciocolata sa fie la 30 grade ceea ce este mai greu.
Dupa ce s-a topit ciocolata, se pune in forma (nu mult) si se incepe manevrarea formei astfel incat ciocolata sa curga pe peretii laterali, acoperindu-i perfect. La un moment dat m-am ajutat de o spatula, dar cu grija, ca la final peretii formei sa fie perfect acoperiti. Dati la frigider pentru 5-10 min (eu am lasat mai mult pt ca aveam altceva de facut).
Se scoate de la frigider si se pune crema din lapte condensat cu pudra de migdale. Se niveleaza sa nu depaseasca nivelul formei si eventual se mai lasa spatii pe laterala. Se da 5 min la frigider sa prinda o crusta. Se scoate si se acopera cu ciocolata topita. Se niveleaza bine cu o spatula, sa nu aiba goluri de aer.
Se mai da la frigider cel putin 30 min. Eu am pus la frigider 5 min si apoi la congelator inca 30 min, sa fiu sigura.
Se scot din forma si gata!!
Ingrediente:
laptele condensat cu pudra de migdale: