contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bors De Fasole Cu Urzici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dupa Pilaf cu urzici, am preparat Bors de fasole cu urzici. Bai, frate! Asta e asa o savurosenie de “tipa cateaua” cum se zice prin partile noastre. E ceva de nici nu stiu cum sa va descriu in cuvinte simple sau sofisticate. Metaforele sunt prea sarace pentru a ilustra ceea ce simte sufletul cand se incalzeste cu o fiertura strasnica de fasole in care ai aruncat spre final niste urzici proaspat culese si-o ulcica cu bors din ala acru,  scos chiar in momentul cu pricina din putina bunicii ( n-am nici putina nici bunica, asa ca iau smartphonul si sun pe Claudiu sau Cristina de la Verde Bun si unul din ei va  desface putina cu bors pentru mine). O nebunie! Ce arome, ce simtaminte, ce viata! Si daca toate astea ar fi fost apoi servite intr-o gradinita cu narcise galben-aurii, zau ca nu ti-ar mai trebui nimic altceva pe lumea asta!

Bors de fasole cu urzici

Ingrediente pentru reteta de Bors de fasole cu urzici

  • 150 gr fasole
  • o ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • o mana mare de urzici proaspete
  • un fir de cimbru uscat
  • 1/2 legatura patrunjel de frunze
  • sare
  • bors de putina

Bors de fasole cu urzici

Mod de preparare pentru reteta de Bors de fasole cu urzici

Intr-o cratita incapatoare fierbeti fasolele, schimband apa de 3 ori. In ultima apa in care fierb veti putea prepara borsul de fasole cu urzici.

In timp ce vor fierbe fasolele pregatiti ingredientele. Curatati ceapa, tocati-o si caliti-o in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie adaugati rondelele de morcov si patrunjel radacina, precum si ardeiul gras taiat in bucati potrivite. Caliti-le usor si apoi stingeti cu sucul de rosii. Adaugati toate acestea in cratita cu firtura de fasole. Puneti un capac, tras pe o parte, la foc molcom si fierbeti pret de 20-25 minute. Puneti urzicile oparite si borsul. Lasati sa mai dea cateva clocote, iar in final puneti firul de cimbru uscat si patrunjelul frunze tocat. Potriviti de sare.

Bors de fasole cu urzici

Pofta buna la Bors de fasole cu urzici!

 

Acest articol Bors de fasole cu urzici apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.