contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bors De Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga











Acest borş de peşte este, pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Avem nevoie de:
1. câteva căpăţâni sau cozi de peşte (merge şi peştele întreg, dacă nu depăşeşte mărimea unei farfurii)
2. legume (2 cepe, 1 ardei gras, 1-2 morcovi)
3. 1 lingura de orez (eu am preferat sa folosesc în loc de orez un cartof, taiat cuburi)
4. 1 l bors
5. 3-4 roşii potrivite
6. verdeaţă (leuştean verde sau patrunjel).
Procedam astfel:
- punem la foc o oala cu 2-3 litri de apă, împreună cu legumele rădăcinoase curăţate, spălate şi tocate mărunt.
- fierbem bine legumele, după care adăugăm şi roşiile, decojite şi tăiate cubuleţe.
- punem la fiert borşul, într-un alt vas, până ce acesta ajunge la punctul de fierbere.
- când borşul dă în fiert, îl strecurăm şi îl adăugăm peste fiertura de legume.
- adaugăm apoi şi peştele, spalat bine şi curăţat (aveţi grijă ca urechile peştelui să fie scoase).
- fierbem borşul încă 5-7 minute (atât îi trebuie peştelui ca să fiarbă) şi stingem focul.
- dacă dorim, putem adăuga două ouă bătute bine (în anumite zone aşa se procedează), dar la noi, nu!
- servim borşul fierbinte, cu verdeaţă tocată proaspăt, presărată deasupra.
Ieşe un borş tocmai bun, datorită proporţiei aproape egale între fiertura de legume şi borşul de ţară. A fost savurat de meseni cu mare plăcere.
Poftă bună!

Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com