contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bouquet 2010, Istoria Bez Kray

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

un vin rosu dintr-un soi tipic bulgaresc, daca-i poti spune asa unui vin facut de italienii de la eduardo miroglio,  numit "bouquet". se zice ca bouquet e un hibrid de pinot noir cu mavrud facut de bulgari prin anii '50. cum mai nou, si la ei, ca si la noi, unii producatori sunt in cautarea identitatii nationale, s-au apucat cativa sa replanteze soiuri neaose de care n-a auzit nici vantul, nici pamantul. daca or avea succes, numai timpul ne va dovedi. 

exemplarul aici de fata costa cam 30 de lei la metro ruse si nu-s bani aruncati pe fereastra. e un vin bun cu tanini moi, accent pe fructe de padure si corp mediu, fara pic de lemn. usor de baut,  oarecum in stilul lumii noi.  numele s-ar traduce prin "poveste fara sfarsit". nu pot sa nu remarc eticheta cu motive populare stilizate, lucrata in conditii grafice deosebite. inca o bila alba pentru industria de profil bulgareasca care dpdv ambalaje (sticla, dop, eticheta, capison) si-a periat mult portofoliul.