contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brăduți Cu Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC03025
Am copt repejor niste fursecuri, pentru a nu rata Provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie", gazduita de Brandusa.
DSC03026
Ingrediente:
2 oua, un praf de sare,
5 linguri de zahar,
5 linguri ulei,
1 lingura smantana (optional),
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri,
1/2 lingurita pudra de ghimbir (scuze Brandusa, stiu ca ai vrut proaspat, dar am folosit ce am avut in casa),
un praf de scortisoara,
faina cat cuprinde,
colorant alimentar verde (optional).
DSC03029
Amestec ouale cu zaharul si cu sarea (folosind o lingura de lemn), bine-bine, apoi adaug uleiul, treptat, cate o lingura, amestecand in continuare. Pun si smantana, scortisoara si ghimbirul, amoniul stins cu putina zeama de lamaie, dupa care incep sa adaug faina; framant un aluat, in care am chef sa strecor si putin colorant alimentar verde.
Intind cu sucitorul o foaie de aluat, nu foarte subtire, si decupez cu o forma braduti.
Ii coc la 180 de grade cca 15 minute (sau pana incep sa se rumeneasca pe margini, usor), in tava tapetata cu hartie de copt.
DSC03027
Pentru decor m-am jucat cu niste creioane de la Dr. Oetker.
DSC03030