contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Branza Cu Rosii La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



...am scris "branza" in titlu...asa, la modul general :P ...deoarece, de data asta, mozzarella a stat la baza apetisantului preparat dar sa stiti ca se poate folosi, cu mare succes, si mozzarella noastra autohtona, adica telemeaua :))
...si pentru ca de vreo doua ori pana acum deja ne-am delectat cu clasicul "antipasto", adica minunatul antreu italian, numit "Insalata Caprese", unde apar aceleasi ingrediente (care insa se consuma fresh :P) am hotarat sa incercam si o alta varianta a lui, si anume un gratin (fara pesmet insa :P) din rosii si mozzarella.
...dupa cum urmeaza :))
Ingrediente:
- 4 rosii mari
- 380-400 g. branza Mozzarella (sau telemea)
- 3-4 linguri ulei de masline
- piper macinat mare
- 1 lingurita busuioc uscat (sau oregano)
Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se spala si se taie rosiile felii; se lasa sa se scurga branza si se taie, cum altfel?! ...felii, again :P
Se unge cu o lingura de ulei de masline o tava plata si se aseaza alternativ cate o felie de rosie si o felie de branza, pentru ca aspectul final sa fie de tigle:

Se presara deasupra piperul macinat mare si busuiocul:

Se stropeste cu restul de ulei si se coace timp de cca. 14-16 minute sau pana cand prinde o crusta rumena si apetisanta :))


Preparatul se aduce la masa in forma, foarte fierbinte:


Se recomanda o paine bagheta, foarte proaspata si un vin sec, de preferinta alb.


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com