contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brasov, Sa Traiesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cum v-am spus, ne-am invartit pe langa cetate si nu am mari poze de pus, imi pare rau ca nu am mai ajuns la Faberge (bugetul) dar am fost pe ici pe colo asa ca e tot un fel de articol in genul celor cu Brasovul culinar.

Au venit cumnatii de la Gura Humorului cu niste rosii de gradina bestiale si o bere din care nu mai bausem pana atunci.

Din motive clare: potaie, chelneri amabili, preturi decente si cladirea “mea” iar am parcat la Jamaica. De data asta nu a fost mancarea nemaipomenita, se pare ca luasem ce era mai bun cu o zi in urma.

Ciupercile la cuptor au fost bune, ficateii cica lyonezi, buni dar nu aveau nici o legatura cu reteta de baza iar pulpele la ceaun, nici macar curatate de fulgi, sper macar ca le-au spalat. Deci decent.

Din nou o tura prin Piata Sfatului, Casi e fascinata de fantana aia, apai si mie imi place piata luminoasa, cu biserici frumoase si puhoi de lume.

Am fost apoi sa mancam o inghetata, ca ne-a mancat in popou sa mergem la cofetaria aia cu bomboane belgiene si inghetate din cele mai diverse despre care v-am mai povestit. Mare atentie, ca eu nu am avut si ma miram ca nu ies la socoteala cu banii, e 30 de lei o inghetata langa biserica neagra, la pahar de plastic, la farfurie cica e mai scump. Ce e drept e cea mai buna inghetata din Romania, dupa parerea mea, dar nu face banii aia, ca mancam o saptamana la Hateg de ei. Dar fara o tzeapa nu se face primavara.

Pe strada (din pacate pana cand am scos aparatul au trecut) doi friesieni superbi la o trasura. I-as fi luat acasa.

Un cutz dragutz.

Si, cum va ziceam, am dat o tura in jurul cetatii, deja am pus o droaie de poze asa ca am numai putine, ca eram cu jivina agatata de incheietura, zi frumoasa, plimbarea placuta, apoi leneveala, fantana e in drum spre casa.

Si, cum a fost ziua tepelor, am fost si la Bistro dell arte (am mai fost odata si tot teapa de figuri mi s-a parut). E cu pian, cu mari promisiuni in meniu, preturi asa si asa, statui hidoase la vanzare, fotografii artistice (bai dar chiar nu v-ati plictisit toti sa fiti artisti fotografi? eu da, de voi). Ma rog. Potolul decent dar departe de adevar, pastele banale, o salata cu rucola neinspirata si o supa-crema de am uitat ce (daca am uitat e clar ca nu a fost memorabila).

Carnatii albi au fost buni, asta nu e meritul lor, nu am inteles de ce in cartofii de alaturi au mai pus si kaizer, pastele alea cu branzeturi bune, pentru ca mie imi place genul, puteau fi cu orice, apai bomba serii au fost chelnerii. S-au comandat bruschette care au venit cu greu la final (si cu greu le-as numi bruschette). Chelnerul pe felia lui, nu avea nici o treaba cu comanda si cu cerintele, neimportant, nu e foarte rea carciuma, dar e de evitat pe langa cate sunt bune in Brasov.

Catzaua o lasaram acasa la proba de foc: caine intre pantofi. Am ajuns cu inima cat un purice, ma temeam ca o sa am de cumparat pantofi multi. Nu a fost cazul, s-a comportat exemplar.

Per total a fost o zi reusita, prieteni, neamuri, soare, frumos, Brasovul oricum nu poate fi decat frumos, ce semnalez la categoria tzepe e asa, ca la poze, tot cu titlu informativ.

rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com