contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente :
2 oua mari
140 g faina
100 g unt
100 ml lapte
15 ml rom
1 lgt cu varf praf de copt
un praf de sare
1 plic zahar vanilat bourbon
1 lgt cu varf cacao
1 lingura gem din coji de portocale
Glazura : (optional)
70 g ciocolata alba
1 lgt ulei
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
       Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele, gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.




       Compozitia obtinuta o asezam in formele de briose si dam la cuptor pentru circa 20 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

  
       Glazura : punem ciocolata si uleiul intr-o punga pe care o tinem in apa fiarta 3-4 minute. Scoatem punguta cu ciocolata din apa si o lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se intareasca . Taiem un colt mic la punga . Briosele le scoatem din hartia in care s-au copt dupa ce s-au racit complet si le asezam in altele curate.
       Formam dungulite peste briose, fiecare cum doreste sau le putem lasa simple.

      Incercati cu incredere reteta .