contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Ciocolata Si Iepurasi Din Martipan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...pentru voi toti, cu mare drag, de Sfintele Paste :)
Sarbatori Fericite, dragilor, alaturi de ai vostri dragi :)
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 280 g. faina
- 100 g. ciocolata fina cu lapte
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 120 g. zahar
- 125 g. unt
- 1 ou
- 250 ml. lapte batut
Pentru ornat:
- 100 ml. frisca lichida
- martipan
- fulgi de nuca de cocos colorati
- 100 g. ciocolata lapte/amaruie, daca nu le serviti sub forma de iepurasi :P
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C. Aranjati hartiutele de copt intr-o tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Taiati in bucatele mici ciocolata cu lapte ( eu am maruntit-o la blender, desi nu foarte fin)
Amestecati faina (cernuta) cu bucatile de ciocolata, cacao si cu praful de copt, cernute de asemenea. E foarte important sa faceti asta de fiecare data cand preparati ceva, pentru ca de obicei praful de copt de prin magazine nu este fin, ci dezmembrat in mici si multe (enervante) bucatele tari...ceea ce face ca aluatul sa nu creasca cum trebuie...
Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine, folosind o lingura de lemn (nu mixerul :P)
Incorporati masa de faina in compozitia cu ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen. Asezati cate o lingura plina (sau doua, va orientati voi :P) de compozitie in fiecare adancitura, apoi dati totul timp de 20-25 de minute la cuptor. Nu lasati sub nici o forma mai mult de-atat, daca vreti sa va bucurati de-un gust fraged, caci altminteri se vor usca.
Scoateti tava sau tavile, dupa caz (eu am doua forme cu cate 6 cuibusoare :P) si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, dupa care asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Decorati cu ciocolata topita, in rafale :P ...sau, daca le faceti ca mine, acum de Paste, cu frisca bine batuta, nuca de cocos verde pe care o puteti prepara si in casa daca nu gasiti de cumparat, astfel: puneti intr-o punga fulgii de nuca de cocos, picurati cativa stropi de colorant alimentar galben si albastru, in cantitati egale, pentru a obtine culaorea verde...inchideti punga si-o scuturati de cateva ori pana se coloreaza fulgii :)
In final, decorati briosele cu iepurasi decupati din martipan, pe care tot asa, il puteti face in casa foarte usor: Martipan
Foaia de martipan trebuie sa nu fie intinsa prea subtire, pentru ca iepurasii sa nu, Doamne fereste, colapseze :)))
Bineinteles, puteti opta pentru o alta "fata" a lor, adica ii puteti imbraca in glazura de ciocolata alba, in care ati picurat, in prealabil, cativa stropi de colorant alimentar rosu. Veti obtine o diafana nuanta de roz, exact pe placul domnisoarelor :))
Eu cum alta minunatie inafara de Bogdi n-am (momentan :P) ...iar el detesta culoarea roz "fiindca e de fete" :D ...am lasat iepurasii simpluti, dar totusi draguti, hi,hihiii...
Bine, si-acum ca v-am ametit destul, sa va arat si cum arata "creatia" :)))
...poze, ca de obicei, care cum le-am nimerit :P










...asa patesc eu mereu...cand ma apuc de fotografiat ultimele si cele mai importante faze ale retetei, ajunge si Bogdi acasa, de la gradi :)))
...le petit saboteur :P


Speram, totusi, sa va placa :)


Va doresc din toata inima sa aveti un Paste Fericit si lumina in suflete, prieteni dragi!!! :)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com