contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Ciocolata Si Stafide

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
    Dupa perioada sarbatorilor, care a fost super incarcata de bunatati, am ales sa prepar niste briose .Cele mai bune sunt briosele calde, proaspat scoase din cuptor, alaturi de un pahar de lapte sau consumate reci ,ele sunt ideale ca desert la micul dejun.Eu am ales varianta cu lapte.
Avem nevoie de:
100g unt
75g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita de coaja de lamaie
2 oua
150g faina
1 lingurita praf de copt
 1 praf de sare
 suporturi de hartie
stafide, 1 cubulet de ciocolata

Mod de preparare:
    Se incinge cuptorul la 180grade.Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose.
  

Se bat untul cu zaharul,sarea,zaharul vanilat, coaja de lamaie cu mixerul pana seobtine o crema inspumata.Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza.
 



Intre timp punem stafidele intr-un pic de lapte caldut la inmuiat.                        
Cu doua lingurite se umplu suporturile de hartie cu aluat pana la doua treimi
.Cand trebuie sa le incorporam in aluat, le scurgem de surplusul de lapte si le adaugam  in aluat cu atentie . Iar deasupra razuim un pic de ciocolata                  si  presaram deasupra  fiecarei forme.                                                                                                                                                                   


 Se coc cca 20-25 min in cuptorul incins.Se pot servi caldute alaturi de o cana de laptic(merge super).


          PUPICI:X