contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Crema De Alune Si Cacao ~ Hazelnut-cocoa Cream Filled Muffins For World Nutella Day 2012

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket


Inspirata de pufosii muffins cu ciocolata ai lui Edith Francu, am facut cu ocazia Zilei Mondiale Nutell (World Nutella Day) briose cu crema de alune si cacao.


Reteta o puteti gasi si pe Bucatar Maniac si prietenii.


Ingrediente:
* 4 oua

* 220 gr de margarina moale
* 220 gr de zahar
* 300 gr faina
* 1 pliculet praf de copt

* 2 pliculete zahar vanilat
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 2-3 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul)
* cateva lingurite de crema de alune si cacao (Nuxee se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma si e mai ieftina)



Toate ingredientele, in afara de crema de alune, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).


Am impartit aluatul cu lingura in hartiutele de briose. 
Mi-au iesit 22 de bucati (doua tavi). 
In 12 dintre ele am pus cate jumatate de lingurita de crema pe care, in 4 am pus bucatele de ciocolata amaruie, 6 le-am lasat simple (3 in hartiute de briose si 3 in formele micute de carton de la savarine).
Am dat briosele la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu/mic (testate cu scobitoarea).


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket