contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Crema De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Nu puteam ca tocmai pe Mos Nicolaie sa-l asteptam fara o "dulciurica", caci nu s-ar fi cuvenit si ne-a fost teama ca nu ne va aduce nimic daca nu-l omenim cum se cuvine! Si cum vine asa rar pe la noi nu ne-ar fi crezut ca nu am avut timp sa-i facem ceva dulce...Grabiti si fara timp am fost, ca de obicei, dar tot i-am pregatit ceva dulce si gustos sa-i rasplatim drumul pana aici...
  Asa ca i-am facut niste briose cu crema de ciocolata, de ciocolata alba asa cum ar fi  trebuit sa fie zapada asternuta peste tot la vremea asta...
Ingrediente(pentru cca 30 buc mici):
Blat
-2 oua,
-300 g faina,
-200 g zahar,
-150 ml ulei,
-120 ml lapte,
-50-70 g ciocolata alba(optional),
-o esenta vanilie,
Crema
-200 ml frisca lichida,
-200 g ciocolata alba(Primola),
Sirop
-50 g zahar,
-200 ml apa,
-o esenta vanilie,

Preparare:

   Prajiturelele astea sunt foarte usor de facut, asa ca pana s-a copt blatul in forme mici de hartie, blat pe care l-am facut ca aici, am preparat o crema de ciocolata alba (ganache) ca aici si treaba  a fost gata de jumatate.
   Dupa ce briosele s-u racit le-am intepat zdravan pe alocuri cu o scobitoare si le-am stropit din plin cu sirop facut din zahar, apa si esenta de vanilie.
   Dupa aceea le-am pus frumos cate un mot bogat de crema de ciocolata, le-am ornat cu aceste bilute argintii si le-am dat la rece in asteptarea mosului.
   Eu zic ca i-au placut asa insiropate, cu ciocolata  in interior si crema de deasupra, cremoase ca niste bucatele de tort. Si cred ca i-au placut pentru ca ne-a lasat o multime de daruri :)