contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Dovleac Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sursa Din bucataria mea - Licuța Marin

Cu aceste briose extraordinar de bune, urez La mult ani blogulețului meu! ♥ 

Ingrediente: 
* 250 g dovleac (pulpa)
* 1 lingură ulei
* 3 linguri zahăr
* scorțișoară
* 100 g unt moale
* 50 g zahăr
* 2 ouă întregi
* esenta de vanile
* 200 g făină
* 20 g cacao neagră
* 1 plic praf de copt
* un vârf de cuțit de sare
* 100 ml lapte
* 30 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare: 
- Am ras dovleacul pe răzătoarea cu găuri mari și l-am călit cu 1 lingură de ulei, 3 linguri cu zahăr și puțină scorțișoară. L-am lăsat deoparte să se răcească. Am obținut aprox 150 g.
- Într-un castron am frecat untul cu zahărul până s-a făcut cremos.
- Am cernut făina cu cacaoa, praful de copt și sarea.
- Peste unt am adăugat ouăle întregi, dovleacul răcit, esența de vanilie și făina, alternând cu laptele.
- La final am adăugat ciocolata răzuită cu cuțitul si am omogenizat totul cu lingura de lemn.
- Am porționat aluatul în formele de silicon și am dat la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute, la foc mediu (le-am testat cu o scobitoare).