contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Inima De Cireasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Trebuie sa va marturisesc din start ca aceasta prajitura nu mi-a iesit asa cum doream (nimic legat de gust, doar de aspect) si am sa va dau cateva ponturi pe care le-am invatat eu din experienta asta.


     Pentru 12 briose aveti nevoie de:
  • 140g unt moale
  • 100g zahar pudra
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 oua mari batute usor
  • 140g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • ciocolata alba de menaj
Pentru glazura:
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • o mana de migdale zdrobite
     Se bate untul cu zaharul pudra pana cand amestecul devine foarte moale, apoi se adauga coaja de lamaie. Se incorporeaza usor si ouale si vanilia apoi se adauga faina (in care s-a amestecat si praful de copt).


     Se pregateste tava de briose, se pune hartie pentru copt si se pune cate o lingura de aluat apoi se pune bucati mari de ciocolata alba (eu am pus ciocolata rasa si nu a iesit ok, cel mai bine e sa puneti bucati cam de marinea unei cirese) si langa, puneti o cireasa. Acoperiti cu aluat si dati la cuptor timp de 15-20 de minute.



     Dupa ce s-au copt se scot, se lasa la racit si intre timp se face o glazura la rece din zahar pudra si zeama de lamaie (eu am pus prea multa zeama de lamaie si nu s-a tinut foarte bine, dar la 4 linguri de zahar, 2 de zeama de lamaie e ok). Se zdrobesc migdalele si se presara peste glazura.
     S-aveti pofta!