contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Kaizer

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


Un aperitiv excelent, usor si rapid de facut, dupa o reteta din revista Click pentru femei/Capitolul 142.
Cost: 3 lei/portia
Pregatire: 30'
Coacere: 30'
Dificultate: mica.
Ingrediente:
350g faina,
250 ml lapte,
50ml ulei,
2 oua,
1/2 ardei gras rosu,
1 plic de drojdie uscata,
50g cascaval ras,
100g kaizer/costita afumata,
100g masline negre,
100g spanac congelat,
o lingurita de sare,
1 ou pt. uns deasupra.
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in laptele caldut, apoi se adauga, pe rand, uleiul, sarea, ouale, maslinele feliate si spanacul tras la tigaie in unt

Se adauga ardeiul rosu taiat cubulete mic, faina treptat, amestecand mereu pana se incorporeaza toate ingredientele.
Kaizerul taiat cubulete se trage in tigaie fara grasime cateva minute, pana prinde culoare

iar dupa ce se raceste, se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si cascavalul ras.

Se tapeteaza formele de briose cu hartie speciala de copt, se toarna compozitia preparata-se umplu doar treisferturi-

si se pun la cuptor pentru 15 minute, la foc potrivit. Se scot din cuptor, se ung pe deasupra cu ou batut cu o lingura de lapte si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.

Se consuma calde si reci...cu mult spor ;-)))