contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose De Ciocolata Cu Dragoste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De pe data de 25 august incepe votarea si dureaza pana la 31 inclusiv, daca va sunt draga si va place reteta, va rog si va invit sa ma sustineti cu 5 stelute pentru reteta, se va vota o singura data de pe un cont facebook sau yahoo ID, multumesc anticipat sustinatorilor mei :-*
Votati-ma la acest link http://www.decoblog.ro/2011/08/briose-de-ciocolata-cu-dragoste.html

Ingrediente:
pentru 18 portii
3 oua
130 gr. zahar
100 gr. unt moale
180 gr. faina
150 gr. lapte
200+50 gr. ciocolata
50 gr. nuca
1 vanile
1 praf de copt
Pentru decor am folosit:
100gr. de ciocolata amaruie, mure si capsune, praf de cacao, inghetata, menta, mergelute aurite pentru decorarea deserturilor.
Mod de preparare:
1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.
2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.
3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole.
4. Compozitia obtinuta se imparte in forme pentru briose unse cu unt si infainate cu faina in prealabil, compozitia se portioneaza, lasand un sfert din forma libera pentru crescut.
5. Briosele se dau in cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute pe raftul din mijloc a cuptorului.
aici sunt arahide, de data asta am folosit nuca greceasca



Decorarea:
1. Pentru realizarea bastonaselor din ciocolata, topiti 100 gr. de ciocolata la bain-marie, o turnati peste un platou de sticla sau pe o suprafata de fier ( planul de lucru sa nu fie de lemn ), o intindeti cu spatula pentru imbracat tortul sau cu lama pentru constructii ( folosita doar in scopuri pentru cofetarie, noua si curata ), sau cu un cutit lat, stratul de ciocolata intins, trebuie sa fie de 1 milimetru grosime, asteptati pana ce se intareste ciocolata si o impimgeti cu o lama pentru constructie tinand-o perpendicular planului de lucru, impingeti lama de la sine in asa fel ca sa se roteasca un bastonas.


Filmuletul cum am facut bastonasele din ciocolata pentru decor !


2. Peste briose se pune cate un bastonas de ciocolata, se pudreaza cu cacao si se pun cateva pomusoare de mure, capsune si cate o frunzulita de menta.
3. Al doilea mod de ornare, se taie capacelul briosei, se pune cate o bila de inghetata, murele si capsunele, frunza de menta si se acopera cu capacelul briosei peste decor.
Mod de servire:
Se serveste calda langa o cafea :)
Este o reteta deosebita pentru ca veti simti toata savoarea ciocolatei si a nucilor intr-o briosa pufoasa si calduta ;)