contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose "flori De Cires"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru ca Laura Laurentiu,a initiat pe blogul ei Retete ca la mama un concurs foarte interesant ,numit BLOGGOSPODINA la care m-am decis sa particip si la care va invit si pe dumneavoastra sa participati ,si pentru ca noi suntem mari iubitori de briose,am decis sa incerc aceasta reteta care ii apartine: Briose flori de cires,a carei reteta originala  o gasiti aici.
INGREDIENTE:
-3 galbenusuri
-60 de grame de unt topit si racit
-220 de grame de iaurt gras (3,5%)
-80 de grame de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-1 praf de sare
-1 cub mic (20 de grame) de drojdie,eu am folosit drojdie uscata pakmaya,1 plic si jumatate
-500 de grame de faina
-esente de vanilie si lamaie (sau coaja rasa de lamaie)
Umplutura:
-50 de grame de unt moale
-300 g gem de merisoare
-fructe de padure congelate, pentru decor

-zahar tos sau zahar cubic zdrobit grosier,pentru finisaj
MOD DE PREPARARE :


-am respectat intru totul reteta aluatului,atata doar ca eu l-am facut in masina de paine.Am pus galbenusurile,2 Lg de unt topit,iaurtul,zaharul si zaharul vanilat,esentele de vanilie si lamaie.Restul de unt topit l-am adaugat pe rand in primele 10 minute de framantare.Apoi am lasat aluatul sa dospeasca tot in masina de paine.
-Cine framanta aluatul de mana,sa procedeze dupa indicatiile date in reteta originala.

-dupa aproximativ 2 ore,am uns locul cu ulei ,am pus aluatul si l-am intins in forma dreptunghiulara,l-am uns cu unt

-apoi l-am uns cu gem de merisoare,l-am rulat porind de la latura mica

 

-apoi l-am intins si l-am rulat din nou pornind tot de la latura mica,l-am taiat la 1,5 cm aproximativ,apoi cu foarfeca l-am crestat pe raza.atentie mare la consistenta gemului.Daca gemul ,e prea apos,desi nu pare,se aduna totul la capatul rularii cum am patit eu,pentru ca aluneca pe unt.Parerea mea dupa ce am facut reteta asta,este ca gemul,jeleul sau ce folosim,trebuie sa-l amestecam in prealabil cu untul,pentru nu a pati ce am patit eu.
Aluatul e super bun,restul e tehnica.

-fiecare bucata crestata am pus-o in forma de briosa (muffins).Am uns cu ou batut,apoi la mijloc am pus o jumatate de cireasa,visina din compot  sau fructe congelate si am presarat cu zahar tos sau zahar cubic zdrobit grosier.N-am mai pus unt pe fiecare briosa,pentru  ca am considerat ca deja era prea multa grasime in aluat.Am pus totul la cuptorul incalzit la 200* c pentru aproximativ 30 de minute,nu mai mult.

-lasam sa se raceasca in formele de briosa,pentru ca am considerat ca este sufiecient de dulce-acru,am presarat doar zahar vanilat,fara sa mai fac glazura de zahar si lamaie

-bun rau !

- sectiunea

-ma frige ! dar merita !

-tare bun si pufos !!!!!!data viitoare am sa incerc cum am spus ! poate am a postez tot aici o  varianta cu piure de castane sau dulce de leche .reteta merita exploatata la greu !!!!! Esti grozava Laura!!!!!!!!!!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com