contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Broccoli Cu Usturoi Si Pasta De Ardei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  DSCF2972 Lui Andreiutu ii place broccoli, prin urmare, profit de acest noroc neasteptat si ii gatesc destul de des. Normal, nu mananca o capatana intreaga asa ca, desi nu ma omor dupa aceasta leguma, mananc si eu jumatate, nu-mi prea place decat in smanatana, dar acum cu postul a trebuit sa caut o reteta vegetariana, am gasit una care nu e numai simpla ci si gustoasa si usor de facut in revista Good Food, pentru cei mai sensibilosi cu stomacul, nici nu e nevoie sa prajeasca usturoiul ci doar sa-l incalzeasca usor cat sa vina la unison cu broccoli cald.
Ne trebuie:
- broccoli (cam 200 gr/ portie)DSCF2965
-  3 - 4 catei de usturoi, zdrobiti in putin ulei si putintel otet ( 1/3 lingurita)
- 2 - 3 linguri pasta de ardei. In reteta originara era de-a dreptul un chilli rosu, e drept fara samburi, mie mi s-a parut (de fapt imi este) mai la indemana pasta de ardei.DSCF2968
- ulei
 
Intai si intai fierb broccoli pentru cateva minute in steamer (daca nu aveti asa ceva cinci minute fierband intr-o oala cu apa si sare va fi suficient). Intre timp zdrobim usturoiul, adaugam putin a sare, ulei, DSCF2969otet, nu e nevoie sa-l frecam ca sa se transforme in pasta.  Cand e gata broccoli, il  scurgem, luam o tigaie (in  cazul meu, wokul), punem cateva linguri de ulei (3 -4 - de masline preferabil), cand se incalzeste, adaugam usturoiul, pasta de ardei, broccoli si mestecam cu o lingura de lemn (cu grija sa nu zdrobim "boboceii" verzi), in cateva minute este gata de savurat. Pofta buna!
DSCF2970