contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brownies Din Branza De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3315
Singurul defect al acestor brownies este ca epuizezi in doua felii toata portia de tarate de ovaz de peste zi. Ciudat lucru dar am ajuns ca nimic nu ma mai preocupa la aceasta dieta decat taratele de ovaz – sunt in cantitate limitata pe zi si sunt atat de multe retete minunate care le contin incat trebuie sa stau sa calculez…judicios carui preparat ii va reveni onoarea zilei. Si zau ca de mi-ar permite dieta, as manca la toate mesele cu tarate.
Reteta aceasta am gasit-o pe my dukan diet si mi-a placut suficient de mult incat s-o mai repet de doua ori – in ciuda dezavantajului legat de cantitatea limitata de tarate.
Avem nevoie de:
- un ou
- 6 linguri de tarate de ovaz date prin rasnita ca sa le facem faina.
- 2 linguri indulcitor praf
- 6 linguri iaurt cu vanilie – zice reteta, eu am pus 6 linguri de branza de vaci plus niste esenta de rom pentru mai multa savoare
- o lingura cacao cu continut redus de grasime
- o lingurita praf de copt
_DSC3040
Toate ingredientele le amestecam intr-un bol pana se omogenizeaza intr- un aluat destul de vartos.
_DSC3041
Am tapetat cu hartie de copt un vas yena – destul de micut (caci nu e mult aluat), de forma patrata, si am turnat inauntru aluatul de brownies si l-am nivelat (fac de obicei lucrul asta folosindu-ma de niste folie alimentara transparenta pe care o intind deasupra aluatului si prin care intind cu mainile fara sa ma murdaresc, in plus este cea mai usoara modalitate de a repartiza aluatul egal peste tot ). Scoatem foaia de plastic de deasupra aluatului si bagam la cuptor. Daca nu folositi un vas yena ci unul obisnuit de copt, trebuie sa preincalziti cuptorul la 180 de grade inainte de a baga prajitura. Eu am bagat intai prajitura apoi am aprins focul. Oricum nu pot depasi 180 de grade – e maximul admis pentru ca vasul yena sa ramana….intr-o bucata si refolosibil.
_DSC3061
Nasucul fin va va cam anunta cand e gata prajitura (o aroma minunata) – dureaza cam o jumatate de ora. Reteta zice sa o scoatem cat mai e putin lichida in centru – sfat pe care l-am ignorat cu gratie si l-am scos cand mi s-a parut mie ca e bine (nu ma omor dupa prajiturile lipicioase).
O lasam sa se mai racoreasca vreo 10 minute si abia apoi o putem portiona in bucati – confrom dietei dukan putem manca maxim doua bucati/ zi. Am savurat-o cu o lingurita de nutella de casa intinsa cu generozitate si cu o cana de cafea strong alaturi. Yummiiiii!!!!