contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brukenthal Schnitzel Cu Sos De Brânză Roquefort

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

În zona fostelor domenii ale lui Brukenthal (Sibiu-Copşa Mică), cei mai în vârstă gătesc, la anumite sărbători, celebrul şniţel al lui Brukental, din piept de curcan marinat în sos de soia şi tăvălit prin pesmet amestecat cu praf de roşii, busuioc şi cimbru.

Ingrediente:
4 felii de piept de curcan, 4 felii subţiri de kaiser, 4 baghete de caşcaval (de 1 cm lăţime/0,5 cm grosime), 250 ml sos de soia, un vârf de cuţit de praf de scortişoară, 300 grame de pesmet, 1 lingură de praf de roşii, 1 linguriţă de busuioc verde, 1 linguriţă de cimbru verde, 2 ouă, 200 ml smântână pentru gătit, 100 grame de brânză Roquefort, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Feliile de piept de curcan se bat bine, se sărează şi se piperează după gust, după care se pun într-un castron şi se acoperă cu sosul de soia în care s-a amestecat praful de scorţişoară. Se introduce vasul la frigider circa o oră. Se scot, se aşează pe fiecare şniţel, la unul din capate, câte o felie de kaiser şi o baghetă de caşcaval, se împătureşte şi se bate uşor marginea pentru a nu se desface. Se trece fiecare şniţel astfel obţinut prin ou şi apoi prin pesmetul amestecat bine cu praful de roşii, busuiocul şi cimbrul verde tocate fin. Se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părţi.
Separat, se pune la fiert, pe foc mic, smântâna pentru gătit. Când începe să fiarbă, se aruncă înăuntru brânza Roquefort rasă şi se amestecă în continuu până ce brânza s-a topit şi sosul a început să se îngroaşe.
Mod de servire:
Şniţelele se servesc fierbinţi, cu cartofi natur sau amestec de legume fierte şi sosul de brânză Roquefort, alături de un pahar de Jidvei alb rece.



Articol recomandat de bucatarialuiradumailat.blogspot.com