contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bucurestenisme

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai intai cum ne-am oarecum distrat la munca, vazand niste ingrediente la un moment dat pe bancul de lucru, am facut o mini-portie de …

Slide1

Lipseste ceva dintr-un english breakfast? Bacon este, carnat asisderea, oua, ciuperci, rosie la gratar, fasole, bine, o sa spuneti ca nu e sangeretele si nici hash brown, dar na, ne gandim ca nu e full english ci doar asa, o joaca din cateva cazaturi sa vedem cum arata pe farfurie.

Slide2

Am avut in meniu si chiftelute cu piure, au ramas niste chiftelute si dupa ce ne-am gandit ce garnitura sa le dam, le daduram o noua infatisare (nu, nu pentru clienti): meatball sandwich. Mereu mi-am dorit sa fac asa ceva. Si chip butty vreau sa fac odata si o sa fac.

Slide3

Din dor de nea Puiu am pozat strelicii de pe zama din meniu, o radauteana clasica.

Slide4

O chestie curioasa, am tot vazut afisul asta prin centru:

Slide5

Cum vine asta cu “aduc”. Adica nu vinde, aduce? De unde? Nu am inteles deloc anuntul cu “aduc” da’ cica e persoana serioasa.

Amu trecem la altceva, ziua libera, mers cu potaia la revizie (ajung si la asta imediat), ma enervasem la munca, ma enervai si la medic, m-am tot enervat, din fericire ma enervez foarte rar, din nefericire, foarte tare. Asa ca am facut o sesiune de cumparaciuni de calmare si iaca ce am luat:

Slide6

Mereu ma mananca sa iau Simmenthal si niciodata nu imi place carnea aia atoasa din conserva, desi gustul e bun, nu stiu, mama ma-sii, cred ca e ceva cu carnea in ultimele zile. Si ceafa de o pusei pe gratar si vaca simmenthal is tari. Sau poate trebuie s aimi schimb eu optiunile si sa devin vegana sa ma dau mare pe net ce healthy halesc. Sau sa imi schimb caninii, desi, orice medic stie, sunt cei mai sanatosi dinti din gura omului. Slana de la Panexton in schimb, mmmmmm. SI mi-au placut draciile alea de Halloween. Stiu ca nu serbam, ca nu e de la noi, blabla, dar mereu m-a amuzat sarbatoarea asta a mortilor si imi plac draciile din preajma ei, imprumutata sau ba.

Slide7

Revenind la cainii nostri, m-am prins de ce atata agitatie, pe scurtatura pe care ma duc eu spre centru, teren baban, viran, spre Dambovita, loc cu risc mic de inundatii (dar nu bag mana in foc de sanatatea terenului din moment ce Ceasusescu nu a facut acolo niciun cartier, dar na, acum se dau aprobari), deci cum ziceam, sub liniile de inalta tensiune azi era pornita lucrare mare, buldozere, indreptau terenul. Ma intreb ce se va construi, era asa o zona linistita, doar haite de maidanezi, ca la capat de oras si niste depozite de colectare a materialelor reciclabile. Sa vedem ce zgarie nori mai fac boierii pe teren instabil ca pe urma sa zmiorcaie la cutremure ca-s sinistrati.

E, deci ma duc cu animala la revizia anuala, ma enervez crunt, nu conteaza de ce, decartez suma de bani (costa mai mult revizia cainelui – vaccine, biochimie, anti gripal, decat revizia masinii) si poc, doftorii cica e musai, dar musai ca bucurestenii sa dea o declaratie la ASPA. Iaca declaratia:

Slide8

Nu am inteles care e faza. Desi in teorie e cam cum se procedeaza in ioropa. Deci eu de buna voie declar cunoscand prevederile (pe care nu le cunosc si nici nu am de gand dar am inteles ideea de fals in declaratii) ca posed una bucata animal sterilizat. In conditiile in care nu l-as fi sterilizat as plati cica niste bani statului. Presupunem ca nu e castrat si nici nu ne intereseaza. Cum verifica domnii ca e pe bune ce declar eu si restul de posesori de saci de purici? Iau cainii la control, le fac RMN sau ecografie sau ii pun sa se cotzaie sa vada daca ies pui vii? Sau cum?

Daca s-ar face pe bune o baza de date ar fi misto, dar pe pariu ca o sa fie gata cu plimbatorii astia de acte pe banii statului cand o sa moara Casandra de batranete. Ma oblig sa achit taxa anuala, auzi, sa vad eu unul care bifeaza asa ceva si il mananc.

Oricum cica e obligatoriu de dat declaratia pana pe 1 ca altfel nu stiu ce ne fac, nu m-am obosit sa intru pe site-ul asociatiei, nu imi plac hotii in general, cu atat mai putin hotiile organizate, auzi, supravegherea si protectia animalelor. My ass.

Si tot apropos de caini, ia uitati ce copil dragalas.

Slide9

Ca se caca, se caca, asta e, dar fix la mine in parcare? Ca injur destul cand calc in cacatii canisilor si bisonilor de prin vecini, in cacat verde de om hranit corespunzator cu danonino nu mai calcasem. Altfel frumos copilul. Bunica era cam tzatza, s-a luat in gura cu vecinii care, oameni rai, au pus-o sa stranga rahatul de acolo. E, nu conteaza, e biodegradabil, traim bio si o ardem hipi.

As mai fi avut de declarat fara sa ma oblig sa platesc nimica, dar nu mai am chef. Am obosit de tara asta rau de tot. Oricum, o veste buna, Casi are analize din ce in ce mai bune, biochimia, daca nu au pus sangele vreunui caine de rasa, sunt excelente pentru afectiunile ei. Ficatul, ca al meu, putin ciupit, dar tratamentul ii merge, asa ca macar cu atata ma bucur si eu, ca am reusit (medicii mai ales) sa o punem pe linia de plutire, mama ei de potaie.

rororo