contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca Cu Branza Si Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Desertul copilariei mele <<Budincuta cu branza si cu visine = Cheesecake-ul bunicii >> :P !!!
Ingrediente:
  • 250 gr. branza dulce de vaci
  • 1 lingura  gris
  • 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartofi
  • 2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
  • dulceata de visine
  • smantana

Mod de preparare :
  • Ouale se separa albusul de galbenus.
  • Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
  • Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
  • Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.
  • Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc de visine si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.
  • Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.
  • Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata de visine.

Pofta buna copii ;P