contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Paine Cu Mere Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Painea ramasa de cateva zile prin camara o putem refolosi pentru aceasta budinca de paine cu mere si ciocolata, obtinand astfel un desert gustos si economic.

INGREDIENTE:

250 g paine
500 ml lapte
500 g mere rase
4 oua
120 g zahar
200 g ciocolata cu lapte
50 g nuci tocate grosolan
50 g stafide muiate in lapte
coaja rasa de la 1 portocala
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de nucsoara
1 praf de sare
2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare

PREPARARE:

Punem painea sa se inmoaie in lapte, apoi o dam prin masina de tocat.

Adaugam 1 praf de sare, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara, apoi coaja de portocale.

Incorporam pe rand ouale batute, zaharul si 100 g ciocolata topita la baine-marie, amestecand de fiecare data pentru a omogeniza compozitia.

La sfarsit adaugam merele rase si stoarse bine de suc, nucile si stafidele.

Amestecam bine compozitia. Turnam totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi o punem la cuptor sa se coaca timp de 45 minute la 180°C (cuptorul trebuie sa fie preancalzit). Dupa ce se coace, o scoatem din cuptor si o tapetam cu restul de ciocolata topita la baine-marie.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook