contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca Sau Tort De Biscuiti. Si O Primavara In Galben.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vegan custard biscuit cake

Pentru mine viata a avut mereu culoarea galbena. Am iubit galbenul de mica, il ador si acum. Mi se pare ca este cea mai frumoasa culoare a curcubeului. Plina de viata, energie si optimism! Paradoxal insa nu am lucruri in aceasta culoare, fie ca vorbim de haine, vesela sau obiecte de decor. Poate si pentru ca este o culoare pe care nu o vad foarte des in magazine sau poate pentru ca am uitat eu sa o caut. Cert este ca incepand din acest an am sa revin la vechea dragoste si chiar daca nu am sa-mi maresc achizitiile, am sa imortalizez cat mai multe cadre din natura cu o pata de galben. Am zis, da? ; )

galben

birdie

Am asteptat cu ardoare Tea Party-ul din aceasta luna deoarece culoarea aleasa a fost galben! M-am simtit in elementul meu de aceasta data. Am facut cromoterapie cautand aceasta culoare in natura si in casa mea. Mi-ar fi placut, totusi, sa gasesc mai mult galben insa aici vremea a stat parca pe loc iar pomii abia daca incep sa inmugureasca. Oricum, e o primavara minunata!

Wild strawberries delicious tea

Sunny afternoon

manuta

Hello, sunshine!

Sunny skies and Easter

Tortul de fata este super simplu, super gustos si chiar sanatos. Fara zahar si fara coacere. Se poate face atat in forme mici, individuale, cat si intr-o forma mai mare insa e mai practic si totodata mai frumos in forme individuale. Sper sa va placa si voua atat de mult pe cat ne-a placut noua.

Vegan custard biscuit cake

Budinca sau tort de biscuiti  (pt 6 forme rameskin sau o forma mare) * reteta oferita de Svetlana. Multumesc, Svetlana!

  • 300 g biscuiti tip Petite Beurre (eu folosesc marca aceasta)
  • 2 cani* gris fiert tare (in lapte de soia)
  • 4-5 linguri miere sau 2-3 banane coapte
  • zeama de la 1/2 lamaie mica
  • 2 linguri pline pasta de susan tahini**
  • 1/4 cana* ulei de floarea soarelui
  • lapte de soia
  1. Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un bol mare.
  2. Grisul racit se pune in paharul blenderului, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia uleiului si a laptelui de soia. Se mixeaza pana rezulta o compozitie cremoasa.
  3. Se adauga uleiul si laptele cate putin, ca la maioneza, pentru a obtine un sos de o consistenta putin mai groasa decat a aluatului de clatite.
  4. Se opreste o cana de sos. Restul se toarna peste biscuitii din bol si se amesteca. Se lasa asa timp de 5 minute.
  5. Intre timp se tapeteaza cu folie de plastic sase forme rameskin.
  6. Se ia cu lingura din compozitie si se pune in forme, apasand usor pentru a capata forma vasului.
  7. Se dau la rece pentru cateva ore, apoi se scot din forma si se servesc cu cate o lingura de sos si fructe proaspete.

NOTA

* 1 cana cu volumul de 250 ml

** in locul pastei de tahini se pot folosi fructe de padure sau orice alt fruct preferati, pudra de carob, vanilie sau scortisoara etc.