contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bumbii Mosului

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am vazut aceasta reteta de Craciun (atunci se fac, o sugereaza si numele) pe blogul Povesti culinare. Nu am avut timp sa le incerc pana acum, dar acum o saptamana le-a venit randul...
Ingredinete:
Aluat:
-250 g faina alba
-100 g zahar
-150 g unt1 galbenus
-2 linguri zeama de lamaie
-coaja de lamaie
-zahar vanilat
Caramel:
-100 g zahar
-125 g frisca lichida
-75 g miere
-scortisoara
Preparare:
Aluatul
Se farmanta un aluat din ingredientele mentionate mai sus.
Facem o bila,o impachetam in folie si o punem in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp pregatim 2 tavi mari cu hartie de copt.
Scoatem aluatul si il impartim in patru.
Din fiecare bucata, facem suluri lungi cam de 35 cm si late de 2 cm,pe care le taiem in bucati de 2 cm.
Din fiecare bucata facem bile mici care se aseaza in tava pe hartia de copt. Ies cam 70 de bucati. Apoi cu coada unei linguri de lemn se fac in mijlocul bilelor, adancituri. Apasati in aluat pana jos. Altfel la copt, gropitele se inchid.
Cand tavile sunt pregatite,se pun pe rand in cuptorul incalzit la 170 de grade, timp de 13-15 minute.
Nu cresc prea mult si nici nu schimba mult culoarea.
Se scot fursecurile, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.
Caramelul.
Daca respectati cantitatile si timpii, la final se obtin caramele adevarate.
Punem la caramelizat zaharul. Cand caramelul e uniform,de culoarea chihlimbarului, adaugam peste el, frisca, mierea si scortisoara. Fierbem fix 10 minute la foc mare. Apoi cu ajutorul unei lingurite punem in fiecare gropita, caramel.
La faza aceasta, mie nu mi s-a parut prea limpede caramelul, asa ca l-am strecurat. Dupa ce am pus in cateva fursecuri, s-a intarit, deci l-am bagat la microunde unde a dat intr-un clocot si am reusit sa pun si in restul fursecurilor.





Aceasta e linia cu care am aranjat frisca la Tort diplomat si la Fresh de vara cu cirese








Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com