contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bunatati Pentru Camara: Gogosari In Otet, Fara Fierbere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac tare mult muraturile, dar gogosarii murati dupa aceasta reteta sunt preferatii mei alaturi de cei umpluti cu varza insa anul acesta am zis ca ajung doar gogosari in otet, castraveti murati si conopida murata (in curand pe blog, am intarziat putin cu muraturile...)











Ingrediente:

5 kg de gogosari
1 litru otet din vin
0.5-1 kg zahar (depinde cat de dulci va plac)
o cana de sare (250 gr)
boabe piper
foi de dafin
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute
  
Dificultate:
Medie
Mod de preparare:
Aceasta reteta au folosit-o si bunica si mama dar mi-a reamintit-o de cativa ani, Tusa Luci, o buna prietena a mamei, mai ceva ca o matusa pentru mine.

Gogosarii se spala cu apa din abundenta, apoi se curata si se taie in jumatati sau sferturi. Daca aveti un vas mare in care sa incapa toti se adauga peste gogosari sarea, zaharul, piperul si foile de dafin si la final otetul, daca trebuie sa ii puneti in mai multe vase, atunci se prepara amestecul separat si se toarna in mod egal in fiecare vas. Se amesteca putin apoi se acopera si se lasa pana a doua zi (24 ore), amestecand din cand in cand. Timpul estimat este pentru pregatirea gogosarilor si asezarea lor in borcane a doua zi.

A doua zi veti constata ca s-a adunat multa zeama incat o sa si ramana, gogosarii sunt mai moi si usor de manevrat. Se spala bine borcanele si se pregatesc pentru asezarea gogosarilor, cat mai uniti, unul in interiorul celuilalt, ca intr-o imbratisare :) pana ajungem la gatul borcanului.
Zeama se toarna in fiecare borcan pana sus, se infileteaza borcanele si se depoziteaza in camara sau beci. E bine sa pastrati zeama pentru completare si sa urmariti gogosarii dupa cateva ore sau a doua zi, zeama e posibil sa mai scada dupa ce patrunde mai bine in gogosari.
Bunatati pentru camara: 6 borcane de cate 720 sau 800 ml, suficient pentru iarna asta.
Revin cu poze si borcane dupa ce desfac primul borcan;)

Mod de servire:
Fripturi, sandwich-uri, cartofi de orice fel, salate, omleta si orice este pe gustul Dumneavoastra :)

Tips:
Puteti folosi celofan sau capace pentru borcanele cu filet, am preferat cele cu filet deoarece erau la indemana si sunt destul de etanse.

Stiati ca:
Cu cat sunt mai naturale muraturile cu atat sunt mai benefice organismului, fiind recomandate si la dieta?
Spor si Bon appétit ;)