contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bunătăţile Culinare Ale Lunii Decembrie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gata!, suntem deja în minunata şi încărcata – în ceea ce priveşte arta culinară, dar nu numai – lună decembrie. A trecut o săptămână de când am avut şi prima zăpadă, bucuriile iernii şi-au intrat în drepturi. Iar pe mine mă umple de fericire doar simplul gând că e deja decembrie. Căci asta înseamnă Crăciun, Revelion, cadouri.
Însă, pe lângă faptul că avem o viaţă agitată şi nu mâncam cum trebuie, în ultimele două săptămâni ale anului tindem să consumăm cât mai multe alimente, fără să ne dăm seama că iarna ne solicită şi mai mult organismul, care crede că a intrat la hibernare. De aceea, nu trebuie să ne lăsăm duse de val, ci să avem grijă ca sistemul nostru să aibă forţe pentru a se apăra. Dacă vrem să rezistăm frigului – dar şi bunătăţilor specifice sărbătorilor – trebuie să ne educăm stilul în care ne hrănim. Doar nu dorim să ne trezim în primăvară nevoite să ne schimbăm toată garderoba din cauza noilor mărimi, nu-i aşa?!
Deja simt mirosul vinului fiert cu scorţişoară şi chiar dacă nu este în meniu, îl trecem pe listă pentru Moş Crăciun… O lună încărcată, o perioadă agitată, dar foarte frumoasă…