contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burger Buns

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Burger buns sau piinite pentru hamburger, reteta americana...
Ingrediente pentru opt bucati:
* 180 ml apa calda
* 30 g unt molcut
* un ou
* 450 g faina
* 50 g zahar
* o lingurita de sare
* 10 g drojdie proaspata (sau un pachetel de drojdie uscata - 7 g)
* un ou sbatut cu o lingurita de apa (pentru uns)
* seminte de susan (eu am avut de mac)


Amestecam toate ingredientele, faina cernuta, untul, oul, zaharul, drojdia (am topit-o cu ajutorul zaharului) iar dupa citeva minute adaugam sarea. Atentie, toate ingredientele trebuie sa fie calde, adica la temperatura camerei avind in vedere ca acum e sezonul rece.

 

Ungem un vas cu putin ulei, punem aluatul in el, acoperim si-l lasam la dospit timp de 2-3 ore la caldura, ferit de curntii de aer,  pina isi dubleaza volumul.

 

Transferam aluatul pe masa de lucru, il dezumflam foarte putin, impartim in 8 bucati si formam piinitele, pe care le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt (reteta originala prevedea tava unsa cu ulei), acoperim si lasam din nou la dospit jumatate de ora.
Piinitele le asezam destul de distantiate intre ele, altfel "din prea multa dragoste", se vor imbratisa ca ale mele. Le ungem cu oul amestecat cu apa, presaram susan, mac, ce avem si ce dorim

 

bagam tava in cuptorul preincalzit la 190° pentru circa 15 minute, sau pina se vor colora cum si cit dorim.
Sint cele mai fragede piinite, noi le-am servit cu brinzica topita, chiar si cu gem de smochine.
Delicioaseee..., adica le putem minca fara nimic in mijlocul lor.

 

Inca o poza si dispar...



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com