contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burger Night

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mai demult, Alex m-a rugat sa ii mai fac burgeri (ba chiar am avut niste ganduri seriose, dar nematerializate, acum vreo saptamana, pe la 2 noaptea sa mergem sa cumparam ingrediente). Totusi, azi a fost ziua lui norocoasa and he got his wish (voi sunteti de acord ca 9 martie e ziua barbatilor? eu nu sunt decisa... bunica mea zicea ca ziua barbatului e in fiecare zi din an mai putin 8 martie :)) Dar because he's such a cutie, l-am sarbatorit cum se cuvine - cu yummy burgeri :D


Anyway - burgerii astia sunt probabil my best so far! Si sunt o varianta mult mai sanatoasa (si usor de facut) decat o partida de destrabalare la McDonalds, asa ca incercati-i si voi, zic!
Pentru 4 burgeri babani va trebuie urmatoarele400g carne tocata de vita, 50g pesmet, 1 ou, o ceapa rosie mica, tocata marunt, o mana generoasa de parmezan ras, 1 lingura de mustar Dijon. Eu am adaugat 1 lingura cu varf din nou achizitionatul si absolut minunatul Nomu Smokey Peri-Peri dar, in lipsa lui puneti cate jumate de lingurita de coriandru, chimen, boia iute, zahar, sare si piper negru, toate zdrobite fara mila in morjar.


Formati 4 burgeri grasuni si puneti-i la rece pentru vreo 30 minute

.
Pauza asta e numai buna ca sa spalati bine de tot vreo 6 cartofi si apoi sa-i taiati in wedges (adica in jumatati pe lungime, si apoi fiecare jumatate in inca 3 segmente, tot pe lungime), sa-i fierbeti 6-7 minute in apa clocotita, sa-i scurgeti si apoi sa-i amestecati cu 2 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi ras si un praf de sare grunjoasa si sa-i bagati la rumenit in cuptorul incins (intoarceti-i de 2 ori la intervale de 5 minute si you've got the perfect, low-cal chips).


Tot in timp ce burgerii se racoreau in frigider am pus de un coleslaw rapid: am ras 1 morcov, un sfert de telina, am taiat fasii subtiri vreo 100g de varza rosie si alba, 3 ridichi si o ceapa verde. Am botezat legumele rase cu un dressing facut din 2 linguri de ulei de masline extravirgin, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingura de miere, 1/2 legatura de patrunjel tocata marunt + sare si piper.
Incingeti bine gratarul, taiati chiflele pentru burgeri in jumatati si rumetiti-le un 2 minute pe gratar, pe partea taiata, cat sa devina crocante ;)
Apoi ungeti gratarul cu un pic de ulei si prajiti burgerii pe el (cam 6-7 minute pe fiecare parte, in functie de cat sunt de grosi)


Noi am asamblat burgerii asa: intai cateva frunze de salata tocate, apoi o felie de provolone (sau cascaval), burgerul peste, si motz, deasupra, niste coleslaw!


Au fost perfecti - zau ca da! Alex a dat gata 3 dintre ei si a zis ca sunt cei mai buni pe care i-a mancat pana acum; eu am mancat doar unul (nu neaparat ca nu mai puteam, dar atata a ramas :))- dar am fost foarte de acord cu el - they're my best work so far in materie de burgeri!


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com