contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burger Vegetarian De Linte Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Mancarurile cu linte au devenit printre preferatele mele. Supa de linte rosie e delicioasa, iar hummusul din linte rosie e mult mai soft decat cel clasic, din naut. Astazi va imbii cu un delicios burger vegetarian, adica un burger  fara carne. Da, un Burger vegetarian de linte si ciuperci. Nu as fi crezut ca vreodata as putea manca burger fara carne :) , vorbeste carnivorul din mine , dar uite ca a venit si ziua aia. Si nu regret deloc. Iar reteta am vazut-o la Laura Laurentiu, cu putin timp in urma, insa eu am combinat lintea cu ciupercile.

burger vegetarian de linte si ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Burger vegetarian de linte si ciuperci

  • 100-150 gr linte rosie
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare pentru reteta de Burger vegetarian de linte si ciuperci

Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-io cratita incingeti 2 linguri de ulei si puneti ceapa si usturoiul zdrobit. Cand S-au albit adaugati ciupercile maruntite. Lasati pe foc pana se evapora apa lasata de ciuperci.

Intr-o cratita fierbeti lintea rosie. Cam in maxim 15-20 de minute ar trebui sa fie fiarta. Scurgeti-o si cand se raceste rasturnati-o intr-un bol. Incorporati amestecul de ciuperci si omogenizati. Adaugati sare si piper dupa gust. Amestecati bine si ar trebui sa obtineti un amestec vartos. Este important ca lintea sa fi fost bine scursa de apa si aproape rece. Modelati cu palmele niste chiftele din linte si ciuperci pe care le tregeti usor pe o parte si alta prin pesmet. Astfel veti obtine cate un burger. Din ingredientele date, mie mi-au iesit cam 6-7 burgeri, depinde  de cat de mari sau grosi ii modelati.

Intr-o tava, in care ati pus o foaie de copt, veti pune burgetii unul langa altul si apoi predati tava cuptorului incalzit dinainte. Coaceti la foc moderat, intorcand usor burgerii pe o parte si pe alta, cam 20 de minute, depinde de cuptor.

Scoateti burgerii si consumati-i calzi. Eu i-am pus in cate o chifla din faina integrala, cu niste salata, felii de rosii, cate o lingura zdravana de maioneza de avocado si varza tocata. Daca mai aveam si niste castraveciori murati… mamaaa ce bunatate!

Burgeri-vegetarieni-din-linte9

Pofta buna!

Acest articol Burger vegetarian de linte si ciuperci apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.