contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Butoiașe Cu Cremă De Lămâie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dacă vreți un desert savuros și ușor de făcut, butoiașele vor fi preferate voastre. Nu sunt deloc complicate și, cu siguranță, vă veți încânta musafirii. Sau copiii, că doar nu trebuie să facem prăjituri doar la ocazii speciale!
Deci, pentru vreo 50 de bucăți, amestecați 50 ml ulei, 125 ml lapte, 3 linguri zahăr, drojdie proaspătă (cam cât o jumătate de nucă), 100 gr de untură, și făină cât cuprinde, să vă iasă un aluat ce se poate întinde. Împărțiți-l în 3 și întindeți din fiecare bucată câte o foaie, pe care o tăiați fâșii de 5 cm lățime. Fiecare fășie o tăiați apoi în dreptunghiuri de 4 cm lungime, iar bucățile astfel obținute le înfășurați pe bucăți de lemn de 1 cm grosime (puteți folosi și cozile de la lingurile de lemn!), le puneți în tava tapetată cu hârtie și coaceți la foc potrivit cam 10 minute. Scoateți-le de pe forme cât sunt încă fiebinți și lăsați-le să se răcească bine, de preferat până a doua zi.
Pentru cremă, amestecați 200 gr de zahăr, cu 4 linguri de făină, 0,5 l de lapte și coaja rasă de la o jumătate de lămâie și puneți la fiert, pe foc potrivit, până obțineți o cremă consistentă. Luați de pe foc și înglobați 200 gr de unt, apoi dați la răcit. Când e rece, amestecați cu zeama de la jumătatea de lămâie. Cu un poș, umpleți butoiașele. 

Faceți apoi un sirop din 15 linguri de apă, 5 linguri de cacao și 10 linguri de zahăr. 

Turnați o parte din sirop, cât este fierbinte, într-o farfurie adâncă și treceți butoiașele prin aceste sirop (fără a acoperi însă și capetele!), 

apoi prin nucă de cocos. 

Lăsați-le la răcit câteva ore înainte de servire.