contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cafea Algeriana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dragii mei, va invit de pe acum, cu mare drag, sa savuram impreuna un pahar delicios de cafea :) ...dat fiind faptul ca maine voi "intineri" cu (inca) un an :P
Daca voi avea starea si timpul necesar...sint cam presata de timp, ca voi toti de altfel, dar mai mult stingherita (a se citi disperata!!!!!!!! :D) de trecerea mult prea nemiloasa a timpului...va voi aduce "la masa" si alte bunatati, cu care probabil ne vom rasfata :))
...caci da, este si ziua jumatatii mele (te iubesc, Cipi :P) si pe langa toate astea, va fi si ziua prea-minunata a copiilor, iar Bogdi clar ma va taxa la capitolul asta, hihi...
Va pup si va doresc sa treceti cu mai multa seninatate decat mine peste momentul, altadata mult asteptat, al inaintarii in varsta (vai, ce urat sunaaaa!!! :P)
Ingrediente pentru 2 portii (adica eu si Cipi :P)
- 400 ml. apa
- 4 linguri de cafea proaspat macinata
- 4 lingurite zahar
- 400 ml. lichior de oua
- 4 linguri frisca batuta pentru ornat
- 2 lingurite cafea/nes pentru ornat
Mod de preparare:
Se incalzeste ibricul pentru cafea, apoi se toarna in el apa rece si cafeaua. Se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se asteapta pana cand cafeaua se retrage. Se da din nou in clocot; acest procedeu se repeta de trei ori :)
Apoi se amesteca si se lasa sa stea timp de trei minute.
Pe fundul paharelor se toarna lichiorul de oua:

Deasupra se toarna cu lingura, incet, cafeaua:


Se orneaza cu frisca batuta, asezata direct cu lingura sau "aranjata" putin cu ajutorul spritului de bucatarie:

Se presara cafea macinata sau nes si se serveste cu nesat :))

...trebuie sa va spun ca datorita cafelei asteia delicioase, si a soarelui bland care mi-a unduit si linistit gandurile, mi s-a parut dintr-o data totul altfel, si chiar m-am simtit din nou (aproape) ca la 18 ani :D (traversez o criza, cred ca e deja foarte clar for everybody :P)
...deci, a fost tare buna :)))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com