contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cafea Cu Cardamom

articol scris de truedelights blog

Bauturi |   2010-07-09 16:08:53 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

DESPRE CAFEA:

Prima data cafeaua a fost consumata in Etiopia, unde un pastor a observat ca oile sale , dupa ce consumau boabele cazute pe jos din arborele de cafea,erau mai pline de viata si adormeau mai greu. A incercat si el si a vazut efectele benefice ale cafelei pe propriul organism.

Consumata in cantitati moderate (2-3 cesti pe zi)
cafeaua poate avea efecte benefice asupra sanatatii.
Cofeina stimuleaza sistemul nervos,creste activitatea
intelectuala, reduce temporar starea de oboseala
si favorizeaza digestia.

Exista insa si dezavantaje ale consumului de cafea:
poate produce palpitatii,tulburari de somn precum
si stari de proasta dispozitie.
Sa bem asadar cu moderatie.

Pentru fiecare ceasca de cafea ,pe care o bem in plus,
se recomanda suplimentar 4 cesti cu apa,
pentru a preveni deshidratarea.

”A bea este omenesc, a bea cafea este divin! “

Fiecare prefera cafeaua in felul sau: simpla,cu lapte,cu frisca,dulce,amara….
Dar cum credeti ca ar trebui sa fie cafeaua adevarata?
Un vechi proverb turcesc spune cam asa:
” Cafeaua trebuie sa fie neagra ca iadul, tare ca moartea si dulce ca dragostea…”

DESPRE CARDAMOM:

Cardamomul este considerat al treilea condiment
ca pret, dupa sofran si vanilie, fapt ce reflecta
reputatia sa de cel mai placut mirositor condiment.
Aroma cardamomului este foarte fina , dulce ,
iute si usor mentolata.
Dupa consum ,ramane pe limba un gust
de lamaie ,camfor si portocala…
Este considerat de asemenea si un elixir al iubirii…

Astazi vom degusta cafea aromata cu cardamom, despre care am aflat ca este un simbol al ospitalitatii arabe.

INGREDIENTE:

  • 8 cesti cu apa
  • 16 lingurite cafea
  • 8 lingurite zahar
  • un varf de cutit cu praf de cardamom

MOD DE PREPARARE:

Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si  adaugam cafeaua.
Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori ,
de fiecare data doar pana se umfla.
La sfarsit adaugam si  cardamomul.
Lasam putin sa se aseze zatul.
Savuram cafeaua  fierbinte , cu frisca sau cu spuma de lapte.

Poate fi preparata si la filtru, dar eu am preparat-o  la ibric pentru a avea acel guler de caimac ,fara de care ,cum ar spune arabii, cafeaua ar fi ….dezbracata…

Cardamomul poate fi folosit cu succes  si la diferite  fursecuri ,checuri sau alte deserturi, precum si la diferite bauturi calde.

Aici mai multe despre cafea.
Aici , mai multe citate despre cafea.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com