contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cafeaua Poate Provoca Avortul Spontan

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Femeile însărcinate care nu renunţă la cafea riscă să aibă copii mai mici decât media, arată un studiu recent.Cafeina îşi spune cuvântul de la 6 ceşti pe zi, spun cercetătorii olandezi, care au realizat un studiu în acest sens pe 7.300 de gravide. Acestea au fost urmărite de la începutul sarcinii.

Între 2 - 3% dintre ele au recunoscut că în primul trimestru au băut zilnic 6 ceşti de cafea. Deloc întâmplător, tocmai aceste femei au avut şi cei mai scunzi bebeluşi, se menţionează în raportul apărut în American Journal of Clinical Nutrition.

După cum au arătat măsurătorile, fetuşii nu s-au dezvoltat normal încă din primul trimestru, rămânând în urmă în ceea ce priveşte numărul de centimetri.

Alte studii au arătat că un consum regulat de cafea în timpul sarcinii, chiar şi de o ceaşcă sau două, îşi pune amprenta pe greutatea bebeluşului, la naştere. Însă fenomenul nu a fost confirmat de toate cercetările, ceea ce face ca acest aspect să fie extrem de controversat.

Au existat chiar şi studii în care s-a concluzionat că sarcina este pusă în pericol de cafeină, existând pericolul de avort spontan din cauza cafelei.

Timpul.md


Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com