contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Calzone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ma tot gandeam in ultima vreme la o reteta simpla de pizza, iar prezenta prin frigider a mai multor ingrediente ramase de pe la diverse alte retete a fost ocazia perfecta. Asa s-a nascut aceasta pizza calzone, pentru al carei blat am folosit bere si parmezan, si am umplut-o cu doua feluri de branza. Rezultatul extraordinar de bun, ca orice inventie din resturile de prin frigider :)
Pentru 2 bucati am folosit:
  • 320 g faina
  • 175 ml bere
  • 1 lingurita drojdie
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 3 lingrui parmezan ras
  • 70 g branza de capra
  • 70 g mozzarella
  • 4-6 felii de prosciutto
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei mic
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 linguri sos de rosii
Intr-o cana sau un bol mic dizolvam drojdia si zaharul in 2-3 linguri de apa calduta si amestecam cu 1 lingura de faina. Acoperim si lasam 10 minute la caldura, pana creste si cel putin isi dubleaza volumul.
Amestecam faina cu parmezanul, tunam berea, 2 linguri de ulei de masline si maiaua crescuta. Framantam cateva minute, pana cand obtinem un aluat elastic, care se dezlipeste de mana si de vas. Ungem aluatul cu 1 lingura de ulei de masline, acoperim vasul si lasam la crescut in jur de 30 - 45 de minute.
In timpul de dospit ne ocupam de umplutura, pentru care taiem ardeiul betigase, iar dovlecelul, curatat de seminte, il taiem cu ajutorul curatatorului de cartofi, pentru a obtine fasii subtiri. Calim in putin ulei de masline aceste legume, doar cateva minute, pana incep sa se inmoaie putin. Tocam ciupercile cat mai subtire si le calim putin, scotandu-le apoi din lichidul pe care il lasa.
Impartim aluatul in doua bucati egale, pe care le intindem in forma cat de cat dreptunghiulara. Ungem cu sos de rosii, asezam legume calite, prosciutto, bucati de branza de capra si felii de mozzarella. Presaram putin oregano si piper. Impaturim fiecare calzone, aducand partea fara umplutura peste cealalta. Inchidem bine pizzele si le dam la cuptorul incins la 200 de grade, timp de 30 de minute.